PRZEPIS NA KOCIE ZAPIEKANKI
Dziś będzie kolejny przepis z gazetki. Jajeczna zapiekanka z ryba dla kota lecz pies też by zjadł.
SKŁADNIKI:
250g filetu z pstrąga lub łososia
5 (dużych) jajek
2 łyżki sera żółtego tarty
1 łyżkę płatków owsianych
szczyptę kociejmiętki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
*Rybę gotuj przez 15-20 minut i podziel na kawałki. Jajka rozkłóć, dodać kociejmiętkię, połowę sera i kawałek ryby, wymieszaj
*Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, przelej masę, posyp pozostałym serem i płatkami owsianymi. Piecz przez 30 minut (aż jajko będzie ścięte) w temperaturze 180 stopni C, wystudź i pokrój na kawałki.
SKŁADNIKI:
250g filetu z pstrąga lub łososia
5 (dużych) jajek
2 łyżki sera żółtego tarty
1 łyżkę płatków owsianych
szczyptę kociejmiętki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
*Rybę gotuj przez 15-20 minut i podziel na kawałki. Jajka rozkłóć, dodać kociejmiętkię, połowę sera i kawałek ryby, wymieszaj
*Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, przelej masę, posyp pozostałym serem i płatkami owsianymi. Piecz przez 30 minut (aż jajko będzie ścięte) w temperaturze 180 stopni C, wystudź i pokrój na kawałki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz